Hanna Wesslén Books

Böcker av Hanna Wesslén:

Sprickan i fasaden (Nepalsviten del 1, 2022)

Glimmerdjup (prolog till Nepalsviten, 2023)

Brickan i spelet (Nepalsviten del 2, 2023)

Jul på Sägenevik – Storm vid julbordet (2023)

Köp fraktfritt direkt via ShopifyHanna Wesslén Books

I shopifybutiken kan du enkelt betala med kort, Klarna, ApplePay, GooglePay, PayPal eller Swish. Böckerna finns även tillgängliga på de flesta av streamingtjänsterna och i nätbokhandeln. Fråga gärna efter böckerna på ditt lokala bibliotek!

Direktlänkar till Hanna Wesslén Books (Shopify)

Sprickan i fasaden

Mörka vindar sveper över Nepal 2002 där ett inbördeskrig sliter sönder landet. Den tidigare kampsportsmästaren Emelie Ekberg befinner sig i Katmandu sedan många år tillbaka. Hon arbetar för en anonym hjälporganisation med kontroversiella metoder.

När ett uppdrag att stoppa en illegal vapenleverans går snett blir Emelie oskyldigt misstänkt för mord. Spåren pekar mot hennes hemland Sverige. Fast besluten att hitta den riktiga mördaren flyr hon tillbaka dit.

I Stockholm träffar hon journalisten Markus, som undersöker ett av landets största investmentföretag. Vad har företaget för kopplingar till vapensmugglingen? Finns den riktiga mördaren i Sverige? Sökandet leder dem in i en härva med hänsynslösa krafter som är beredda att gå mycket långt för att skydda sina hemligheter.

Sprickan i fasaden är en spänningsroman som rör sig mellan Katmandus hisnande bergssluttningar och styrelserummen i Stockholm. Det är den första fristående boken i Nepalsviten, en serie om Emelie Ekberg.

Sprickan i fasaden - Ljudbok

Sprickan i fasaden finns utgiven av Saga Egmont som ljudbok. Lyssna på den på streamingtjänsterna eller köp där ljudböcker finns.

Sprickan i fasaden ljudbok

Sagt om sprickan i fasaden

”Det här är action ut i fingerspetsen och en oerhört stark debut. Efter varje avslutat kapitel slängs man in i nästa, en bok som man utan svårigheter kan skulle kunna läsa i ett svep om bara tiden fanns. Jag älskar denna typ av böcker och kan nog påstå att den har allt.”

Ninasboktips, bokbloggare

”Det är spännande och dramatiskt. Mycket står på spel. Etik och moral ställs mot egen vinning och omsorgen om familjen. En lyckad mix som gör att läsaren tror på det som händer samtidigt som storyn stundtals har den där känslan av thriller. Det blir inte sämre av att huvudpersonen Emelie är en sann actionhjälte, stark och okuvlig.”

Linda Vestergren, manusutvecklare

GLIMMERDJUP

Glimmerdjup – en novell

Emelie Ekbergs enda plan efter gymnasiet är att ta sig in i karatelandslaget och det ser lovande ut. Men när hennes pappa mystiskt försvinner under en forskningsresa till Nepal tvingas hon fatta ett avgörande beslut.

Sökandet efter pappan leder henne till Katmandu och vidare långt in i Nepals bergsbyar där allt hon tidigare har tagit för givet sätts på spel. Vilka är hennes riktiga vänner och vad har hon att återvända till i Sverige?

Glimmerdjup är en prolog till trilogin Nepalsviten. Novellen är upptakten till de händelser som utspelar sig sex år senare i Sprickan i fasaden. Allt började med ett försvinnande…

Ladda ner novellen gratis (via Bookfunnel) och läs direkt!

Jul på Sägenevik -
Storm vid julbordet

Jul på Sägenevik – Storm vid julbordet

Stormig jul på Sägenevik
Två systrar och deras familjer samlas för att fira jul på den mytomspunna Sägeneviks herrgård. Det som förväntades bli en idyllisk julafton förvandlas snabbt till värsta sortens släktträff. När en oväntad snöstorm drar in över herrgården och slår ut kommunikationen med omvärlden eskalerar de pyrande konflikterna.


I mörkret försvinner en värdefull rapport från en svit. När det dessutom upptäcks att en av gästerna saknas i stormen tvingas alla ifrågasätta varandras lojalitet och avsikter. Vad döljer de gamla väggarna på Sägenevik? Vem kan de lita på när allt ljus släcks?

Jul på Sägenevik – Storm vid julbordet är en ”cosy mystery”-inspirerad kort roman som utspelar sig på den fiktiva herrgården Sägenevik i Roslagen. En berättelse om hemligheter och försoning i juletid.

Jul på Sägenevik - Storm vid julbordet