Om Hanna

Hanna växte upp på Lidingö och bor numera i Täby. Hon har en bakgrund som civilekonom med en magisterexamen i företagsekonomi från Stockholms universitet. Efter studierna arbetade hon många år på revisionsbyrå i Stockholm. 

böcker och skrivande

”Att läsa och skriva har alltid varit en viktig del av mitt liv. Favoritplatsen i grundskolan var skolbiblioteket där jag spenderade många timmar uppkrupen i en läsfåtölj. Drömyrket under den tiden var författare eller skådespelare. Senare valde jag andra yrkesbanor, men intresset har alltid funnits kvar.

Böcker är ett sätt att resa och uppleva nya miljöer. Att få chansen att se saker ur någon annans ögon. Det är avkoppling och spänning på samma gång. Just nu läser jag helst spänningsromaner, varvat med feelgood. Jag är en allätare vad gäller böcker och de får gärna vara långa!

Skrivande är mitt sätt att få ordning på alla tankar som far runt. Idéer kommer när jag har tid att reflektera. När de dyker upp skriver jag ner dem i telefonen eller i en anteckningsbok, annars försvinner de igen. Jag prioriterar att skriva varje dag, helst på morgonen innan dagen riktigt har börjat.”

Kuriosa

Älskar att åka skidor och vandra.

Avskyr att flyga.

Förebild inom skrivande och bokutgivning: Joanna Penn