Böcker

Spänningsromaner

GLIMMERDJUP

Glimmerdjup – en novellEmelie Ekbergs enda plan efter gymnasiet är att ta sig in i karatelandslaget och det ser lovande ut. Men när hennes pappa mystiskt försvinner under en forskningsresa till Nepal tvingas hon fatta ett avgörande beslut. 

Sökandet efter pappan leder henne till Katmandu och vidare långt in i Nepals bergsbyar där allt hon tidigare har tagit för givet sätts på spel. Vilka är hennes riktiga vänner och vad har hon att återvända till i Sverige?

Glimmerdjup är en prolog till trilogin Nepalsviten. Novellen är upptakten till de händelser som utspelar sig sex år senare i Sprickan i fasaden. Allt började med ett försvinnande…

Ladda ner novellen gratis och läs direkt!

Glimmerdjup

Sprickan i fasaden

Mörka vindar sveper över Nepal 2002 där ett inbördeskrig sliter sönder landet. Den tidigare kampsportsmästaren Emelie Ekberg befinner sig i Katmandu sedan många år tillbaka. Hon arbetar för en anonym hjälporganisation med kontroversiella metoder.

När ett uppdrag att stoppa en illegal vapenleverans går snett blir Emelie oskyldigt misstänkt för mord. Spåren pekar mot hennes hemland Sverige. Fast besluten att hitta den riktiga mördaren flyr hon tillbaka dit.

I Stockholm träffar hon journalisten Markus, som undersöker ett av landets största investmentföretag. Vad har företaget för kopplingar till vapensmugglingen? Finns den riktiga mördaren i Sverige? Sökandet leder dem in i en härva med hänsynslösa krafter som är beredda att gå mycket långt för att skydda sina hemligheter.

Sprickan i fasaden är en spänningsroman som rör sig mellan Katmandus hisnande bergssluttningar och styrelserummen i Stockholm. Det är den första fristående boken i Nepalsviten, en serie om Emelie Ekberg.

Sprickan i fasaden - Ljudbok

Sprickan i fasaden finns utgiven av Saga Egmont som ljudbok. Lyssna på den på streamingtjänsterna eller köp där ljudböcker finns.

Sagt om sprickan i fasaden

”Det här är action ut i fingerspetsen och en oerhört stark debut. Efter varje avslutat kapitel slängs man in i nästa, en bok som man utan svårigheter kan skulle kunna läsa i ett svep om bara tiden fanns. Jag älskar denna typ av böcker och kan nog påstå att den har allt.”

Ninasboktips, bokbloggare på Instagram

”Det är spännande och dramatiskt. Mycket står på spel. Etik och moral ställs mot egen vinning och omsorgen om familjen. En lyckad mix som gör att läsaren tror på det som händer samtidigt som storyn stundtals har den där känslan av thriller. Det blir inte sämre av att huvudpersonen Emelie är en sann actionhjälte, stark och okuvlig.”

Linda Vestergren, manusutvecklare

165 kronor (inklusive frakt inom Sverige)

Danskt Band

39 kronor (laddas ner direkt vid köp)

Sprickan i fasaden ljudbok