Böcker

debutromanen

Sprickan i fasaden

Finns nu som tryckt bok, e-bok och ljudbok!

Mörka vindar sveper över Nepal 2002 där ett inbördeskrig sliter sönder landet. Den tidigare kampsportsmästaren Emelie Ekberg befinner sig i Katmandu sedan många år tillbaka. Hon arbetar för en anonym hjälporganisation med kontroversiella metoder.

När ett uppdrag att stoppa en illegal vapenleverans går snett blir Emelie oskyldigt misstänkt för mord. Spåren pekar mot hennes hemland Sverige. Fast besluten att hitta den riktiga mördaren flyr hon tillbaka dit.

I Stockholm träffar hon journalisten Markus, som undersöker ett av landets största investmentföretag. Vad har företaget för kopplingar till vapensmugglingen? Finns den riktiga mördaren i Sverige? Sökandet leder dem in i en härva med hänsynslösa krafter som är beredda att gå mycket långt för att skydda sina hemligheter.

Sprickan i fasaden är en spänningsroman som rör sig mellan Katmandus hisnande bergssluttningar och styrelserummen i Stockholm. Det är den första fristående boken i Nepalsviten, en serie om Emelie Ekberg.

165 kronor (inklusive frakt inom Sverige)

39 kronor – laddas ner direkt vid köp

SAGT OM Sprickan i fasaden

”Det här är action ut i fingerspetsen och en oerhörd stark debut. Efter varje avslutat kapitel slängs man in i nästa, en bok som man utan svårigheter kan skulle kunna läsa i ett svep om bara tiden fanns. Jag älskar denna typ av böcker och kan nog påstå att den har allt.”

Ninasboktips, bokbloggare på Instagram

”Det är spännande och dramatiskt. Mycket står på spel. Etik och moral ställs mot egen vinning och omsorgen om familjen. En lyckad mix som gör att läsaren tror på det som händer samtidigt som storyn stundtals har den där känslan av thriller. Det blir inte sämre av att huvudpersonen Emelie är en sann actionhjälte, stark och okuvlig.”

Linda Vestergren, manusutvecklare

Lyssna på ljudboken

Sprickan i fasadenges ut som ljudbok av Saga Egmont den 7 februari 2023.

Lyssna på den där ljudböcker finns.

Sprickan i fasaden ljudbok