Årets sista månad är här – snart är även boken det

Det är med skräckblandad förtjusning jag konstaterar att det är den 2 december idag. Ställer mig samma fråga som varje år. Vad hände med 2022? 

Hur känns det att ge ut en bok?

En av mina stora målsättningar under året var att Sprickan i fasaden skulle bli klar och ges ut. Verkar som att jag med ytterst liten marginal uppnår det målet eftersom den är schemalagd för tryck hos tryckeriet idag! Efter nästan tre års arbete ska den lämna mig och finnas tillgänglig för andra. Det känns otroligt roligt men också lite nervöst hur den ska tas emot av läsare. 

Jag förväntade mig i ärlighetens namn att den skulle komma ut redan till sommaren 2022. Den var ju nästan klar i början av året. Trodde jag. Men det behövdes några varv med lektör och testläsare först, och redigeringen var betydligt mer tidskrävande än jag trodde. Nu har jag större förståelse för varför det är så långa ledtider att få en bok klar. 

Trots det är tidsplanen att uppföljaren, som ännu saknar namn, ska komma ut under 2023. Det blir betydligt lättare att få ihop skrivandet och utgivningsprocessen när det inte är första boken.

En väldigt glädjande nyhet är att Sprickan i fasaden även ska ges ut som ljudbok av Saga Egmont!

Detta händer i december

December är en månad när mycket händer. Julklappar, lussebullsbak och sociala tillställningar. Samtidigt ska lösa trådar knytas ihop och diverse projekt ska stängas. Det är lätt att snubbla in i julafton med andan i halsen men jag ska göra mitt bästa för att njuta av vägen dit. 

Sprickan i fasaden kommer ut som tryckt bok nu i början av månaden och planen är att även e-boken ska släppas runt jul. Mer information om handlingen i boken finns här. Den utspelar sig 2002 då huvudpersonen Emelie Ekberg har bott i Katmandu i ett antal år. För den som är nyfiken på hur hon hamnade där har jag skrivit en novell som handlar om just detta. Jag kommer publicera den som en gratis e-bok, förhoppningsvis under december. Den fungerar även som ett smakprov på om boken är något för dig.

Utöver detta så blir det en del arbete kring bokutgivningen och ett annat spännande projekt som jag kan berätta mer om nästa gång.

Jag önskar dig en fin och härlig december!