Debutantporträttet

Nu finns mitt debutantporträtt på Boktugg! Om du gillar böcker och är intresserad av bokbranschen så är Boktugg sidan för dig. 

Enligt Boktuggs definition kan man vara debutant en gång som skönlitterär och en gång som facklitterär författare. Inget annat. Så det gäller att passa på att vara med. Men vad ska det egentligen stå i ett debutantporträtt? 

Jag tolkar riktlinjerna som att det ska handla mer om författaren än om boken. Men samtidigt så ville jag ju gärna koppla det till boken och till skrivandet.

Utöver ovanstående riktlinjer så finns även en begränsning på 1000 tecken, vilket inte är särskilt långt. Jag vet inte om porträttet återspeglar det mest väsentliga, läs det själv och se vad du tycker.

Jag kunde ha nämnt mer om hur skrivandet får mig att gå upp klockan fem på morgonen. Hur jag älskar att sitta ensam i köket och skriva med en kopp kaffe och ett tänt ljus. Det är -18 utanför fönstret och dessvärre bara 16 grader i köket den här morgonen. Då är det faktiskt extra mysigt att dra på en poncho och tjocka sockor, tända en brasa och skriva vidare om Emelies äventyr i Nepal.

”… en oerhört stark debut …” 

Ninasboktips, bokbloggare på Instagram

Recension på Instagram

Den första recensionen på Instagram har just kommit och jag blev väldigt glad över hur positiv den var och att recensenten verkligen ser fram emot uppföljaren. 

Jag funderade mycket över vilka lösa trådar som skulle lämnas till nästa bok, apropå uppföljare. Jag har försökt balansera så att just den här delen av historien, och den stora frågan för första boken besvaras. Läsaren får gärna fundera över fortsättningen och jag kunde inte låta bli att lägga in en liten cliffhanger i sista meningen.

Min skrivprocess under skrivandet av Sprickan i fasaden kan beskrivas som oregelbunden. Till en början hade jag varken projektplan eller stolpar till manuset. Det började bara med en lös idé som med tiden utvecklades vidare till vad boken blev. Perspektiv och scener tillkom medan andra togs bort. Jag gick skrivkurs och plöjde en hel del skrivböcker under tiden, vilket hjälpte mig att hitta ett mer strukturerat arbetssätt. 

Jag har en mer detaljerad plan till uppföljaren och även om det kliar i fingrarna att börja skriva scener så vill jag ha alla kapitel klara i planen innan jag börjar.

Det blir en sporre till att försöka avsluta synopsis under julhelgerna – så att jag får börja skriva ordentligt sedan.