Skuggan i norr
är skickad till tryckeriet!

30 juni 2024

SKUGGAN I NORR - bokomslag
SKUGGAN I NORR - bokomslag spänningsroman

Boksläpp i augusti 2024

Efter åtta månader av intensivt arbete är jag äntligen klar med Skuggan i norr, den tredje och sista delen i Nepalsviten.

Större delen av råmanuset skrev jag mellan november och december 2023, men de sista tjugo procenten tog lite längre tid. Under de senaste två-tre månaderna har jag fokuserat på redigering och korrektur. Precis som tidigare har jag gjort sättningen av inlagan själv, vilket är ett bra tillfälle att arbeta igenom de sista detaljerna i boken. Man upptäcker ofta nya saker och förbättringar när texten tar form på en boksida.

Det är en fantastisk känsla att ha skickat iväg manuset till tryckeriet. Boksläppet är planerat till slutet av augusti, vilket ger mig gott om tid att förbereda distributionen av boken. Den senaste veckan har varit intensiv, jag har läst igenom hela manuset en sista gång och gjort några slutliga ändringar. Jag hoppas att det inte finns några fel kvar, även om jag vet att små misstag alltid kan smyga sig in.

Nu är jag i alla fall så trött på manuset att jag aldrig vill se det igen, vilket faktiskt är ett gott tecken.

Om trilogin nepalsviten

Nepalsviten börjar med Sprickan i fasaden där vi introducerades till huvudpersonen Emelie Ekberg och hennes tillvaro i Nepal som raseras i samband med att hon blir misstänk för mord. I den andra delen, Brickan i spelet, fördjupades konflikten och vi lärde känna fler karaktärer som har stor betydelse för handlingen. Skuggan i norr knyter ihop alla dessa trådar och ger en spännande avslutning på Emelies resa.

Missa inte prologen Glimmerdjup, en kortroman som utspelar sig sex år innan trilogin. Flera av händelserna i Glimmerdjup knyts ihop i Skuggan i norr, så den är perfekt att läsa i väntan på sista boken.

Glimmerdjup laddas ner gratis som e-bok, här:

Glimmerdjup
Glimmerdjup

Om Skuggan i norr

Skuggan i norr tar vid där Brickan i spelet slutar. Det är en berättelse om vänskap, kärlek och mod, men också om hämnd, girighet och svek. Huvudpersonen Emelie ställs inför sin största utmaning hittills när hon närmar sig sanningen om sin pappas försvinnande. Samtidigt brottas hon med motstridiga känslor för sin gamla kärlek Sebastian, som dyker upp igen, och för Markus, som har valt en annan flickvän.

I Skuggan i norr återser vi både antagonister och vänner från tidigare böcker. Vi får en djupare inblick i flera av antagonisternas bakgrundshistoria, vilket lägger grunden för den underliggande konflikten i trilogin. Hackern Johnny får en mer framträdande roll i denna bok, något jag tror att många läsare kommer att uppskatta eftersom han har blivit en favoritkaraktär.

Baksidestext Skuggan i norr
Baksidestext Skuggan i norr

Boksläpp och releasemingel

För att fira avslutningen på denna trilogi arrangerar jag ett releasemingel den 23 augusti på Gamla stans galleri i Stockholm. Vi bjuder på bubbel och tilltugg, och det vore fantastiskt om du vill komma och fira med oss. Föranmäl dig gärna via länken nedan.

Författarens resa

Att skriva Nepalsviten har varit fantastiskt roligt och på ett sätt är jag ledsen över att serien nu avslutas. Vi får se om det blir ett återseende med någon av karaktärerna framöver.

Jag har utvecklats mycket som författare under arbetet med trilogin, och kanske märker du som läsare detta om du jämför första och sista boken. Samtidigt är jag stolt och nöjd över alla böckerna, och jag vet att jag kommer att fortsätta utvecklas för varje bok. Det är en av de saker som är så underbart med skrivandet – man blir aldrig fullärd.

Jag vill också passa på att tacka alla som har stöttat mig under denna resa. Till min familj och mina vänner, tack för ert tålamod och ert stöd. Till min redaktör och lektör samt testläsare, tack för er skarpa blick och era insiktsfulla kommentarer. Och till er, kära läsare, tack för ert engagemang och era uppmuntrande ord. Jag blir alltid lika glad när ni hör av er och berättar att ni uppskattar böckerna.

Vill du läsa Glimmerdjup, en prolog till Nepalsviten? Ladda ner den gratis som e-bok.

Tidigare bloggposter

Nästa steg för sista manuset i Nepalsviten. Läs för att höra hur det går i skrivprocessen bakom kulisserna.

Boktrailer Nepalsviten

Boktrailer Nepalsviten. Upptäck spänningsromanerna som tar dig från Katmandu till Stockholm.

Karaktärerna i Nepalsviten - Markus resa: En osäker journalist som finner mod genom kärleken och karate, i en berättelse om personlig tillväxt.