Nästa steg för sista manuset i Nepalsviten

6 maj 2024

Vitsippor under vårpromenad
Vitsippor under vårpromenad medan manuset är på redaktörsläsning

Bakom kulisserna: Nästa steg för manuset till del tre i Nepalsviten

Som ni vet har jag under de senaste månaderna varit djupt försjunken i skrivprocessen för min nästa spänningsroman, del tre i Nepalsviten. Jag är glad att kunna berätta att manuskriptet nu har nått en spännande milstolpe: det är officiellt på redaktörsgenomgång!

Detta är ett avgörande steg där en professionell redaktör noggrant går igenom varje kapitel för att se till att berättelsen är så spännande och felfri som möjligt. Redaktörens synpunkter är ovärderliga; de hjälper till att finslipa dialogerna, strama åt spänningen och fördjupa karaktärerna. Det är som att ge manuset en polering, där både innehåll och text granskas för att förbättra läsarupplevelsen.

Efter att redaktörsrundan är klar, finns det dock fler steg att se fram emot. Nästa fas i skrivprocessen innebär ytterligare redigering baserat på de feedback jag får. Varje synpunkt och förslag från redaktören kommer att övervägas noggrant för att göra berättelsen ännu starkare och mer medryckande.

Parallellt med finslipning av manuset har jag även beställt ett bokomslag från samma designer som gjorde de fina omslagen till Sprickan i fasaden och Brickan i spelet, Mia Fallby. Jag är själv väldigt spänd på att se hur det blir!

En fas av testläsning

Dessutom kommer manuset att gå igenom en fas av testläsning. Det är här ni, mina kära läsare och skrivvänner, kan komma att spela en roll. Testläsare är avgörande för att fånga upp eventuella inkonsekvenser och att se till att berättelsen verkligen engagerar. Det är era synpunkter som hjälper till att forma slutprodukten, och jag ser fram emot att kunna dela med mig av manuset till några av er för denna viktiga input.

Det här steget i skrivprocessen är alltid lika nervöst som det är spännande. Istället för att bara sitta och vänta på återkoppling har jag gett mig på ett nytt projekt. En kortroman, liknande Jul på Sägenevik som jag skrev i vintras. Den här gången utspelar den sig dock på sommaren, på Sägeneviks camping.

Jag passar också på att njuta av vårsolen som äntligen har kommit till Täby!

Promenad i vårsolen medan manuset jäser
Promenad i vårsolen medan manuset jäser

 

Fortsätt hålla utkik här på bloggen för fler uppdateringar och kanske några smygtittar på vad som komma skall! Anmäl dig till nyhetsbrevet om du vill ha löpande uppdateringar och inte missa något inlägg.

Vill du läsa Glimmerdjup, en prolog till Nepalsviten? Ladda ner den gratis som e-bok.

Tidigare bloggposter

Boktrailer Nepalsviten

Boktrailer Nepalsviten. Upptäck spänningsromanerna som tar dig från Katmandu till Stockholm.

Karaktärerna i Nepalsviten - Markus resa: En osäker journalist som finner mod genom kärleken och karate, i en berättelse om personlig tillväxt.

Skrivliv 2024. Nytt år, nya möjligheter! 2024 är här och med det kommer nya mål och drömmar, speciellt i skrivlivet.