Möt Karaktärerna i Nepalsviten

Markus Ivarsson

1 april 2024

Karaktärerna i Nepalsviten - möt Markus Ivarsson

Karaktärerna i Nepalsviten

Karaktärerna i Nepalsviten är bärare av berättelsen. Det är genom deras ögon läsaren får historien till sig. Visst är det ofta karaktärerna som får oss att fastna i böcker, att engagera oss för handlingen och som får oss att vända blad för blad till den sista sidan? Det tycker i alla fall jag.

I det här inlägget berättar jag mer om Markus Ivarsson, Nepalsvitens andra huvudperson. Läs mer om den första huvudpersonen, Emelie Ekberg här.

Markus - En resa mot mod och självinsikt

I ett tyst hörn av den litterära världen finner vi Markus, en karaktär vars resa kanske inte präglas av storslagna äventyr eller dramatiska vändpunkter, men som ändå erbjuder en djupgående utforskning av personlig utveckling och mänskliga relationer. 

Markus är en man som bor ensam på Gärdet, med sällskap endast av sina husdjur, först en katt och sedan en hund, vilka belyser hans mjuka sida i en annars ofta hård och krävande värld.

 

Journalisten

Som journalist kämpar Markus med att hitta sin röst. Hans tendens att undvika konfrontation och hans strävan efter att alltid följa reglerna gör honom till en osannolik kandidat för yrket där tuffhet och envishet ofta premieras. 

Denna inledande osäkerhet är dock inte bara en svaghet; den är också en nyckel till hans utveckling. Markus är inte en man som står i rampljuset för sin djärvhet eller sitt mod; han är snarare en som finner sin styrka i de tysta stunderna, i det djupa vattnet av personlig eftertanke och omtanke.

Karatetränaren

Markus bär också på en annan passion – karaten. Som karatetränare och innehavare av svart bälte visar Markus att han har disciplin och fysisk styrka. Denna kontrast mellan hans yrkesmässiga osäkerheter och hans kompetens inom karate illustrerar den komplexitet som präglar verkliga människor. 

Hans bakgrund, med rötter på en gård i Hälsningsland där hans mamma fortfarande bor, tillför ytterligare ett lager till hans personlighet, med en längtan efter enkelhet och äkthet i en alltmer komplicerad värld.

Vändpunkten

Vändpunkten i Markus liv kommer när han möter Emelie, huvudpersonen i berättelsen, som på många sätt är hans motsats. Emelie är självsäker, vågar ta risker och ifrågasätter ofta etablerade normer – egenskaper som Markus initialt finner både skrämmande och fascinerande. 

Deras relation utvecklas subtilt, med Markus hemliga förälskelse i Emelie som en drivkraft för mycket av hans inre tillväxt. Emelie representerar allt det Markus tror att han inte är, och ändå är det genom deras interaktioner som han börjar se värdet i att ibland bryta mot normerna, att ta risker och att följa sitt hjärta.

Markus resa

Genom Markus ögon utforskar vi teman som mod, integritet och sökandet efter sin plats i världen. Hans resa är en påminnelse om att personlig utveckling ofta sker i tystnad, inte i stormens öga. Markus kanske inte framstår som den typiska hjälten vid en första anblick, men hans berättelse belyser den ofta bortglömda sanningen att hjältemod kan ta sig många former.

I mötet med Emelie och utmaningarna i sitt yrke, finner Markus slutligen en väg framåt, inte genom att förneka sin natur, utan genom att omfamna den – med alla dess tveksamheter och möjligheter. Markus är en karaktär vars styrka ligger i hans villighet att växa, att utmana sig själv och att finna modet att vara sann mot sig själv, även när det innebär att gå emot strömmen.

Vill du läsa Glimmerdjup, en prolog till Nepalsviten? Ladda ner den gratis som e-bok.

Tidigare bloggposter

Nästa steg för sista manuset i Nepalsviten. Läs för att höra hur det går i skrivprocessen bakom kulisserna.

Boktrailer Nepalsviten

Boktrailer Nepalsviten. Upptäck spänningsromanerna som tar dig från Katmandu till Stockholm.

Skrivliv 2024. Nytt år, nya möjligheter! 2024 är här och med det kommer nya mål och drömmar, speciellt i skrivlivet.