Skrivliv 2024:
Nya målsättningar och spännande projekt

Senast uppdaterad: 19 januari 2024

Skrivliv 2024

Nytt år, nya möjligheter! 2024 är här och med det kommer nya mål och drömmar, speciellt i skrivlivet. Den gångna veckan ägnade jag åt att reflektera över mina prestationer från 2023 och att noggrant formulera mina skrivmål för 2024. Läs mer om detta i denna bloggpost på indieförfattarsidan.

Första prioritet - Avsluta Nepalsviten

För alla er som ivrigt väntar på tredje och avslutande delen i Nepalsviten har jag goda nyheter! Detta manus toppar min lista över prioriteringar. Under tiden, om du inte redan har gjort det, kan du läsa de tidigare delarna: Glimmerdjup (en prolog), Sprickan i fasaden (del 1) och Brickan i spelet (del 2).

Jag är för närvarande helt uppslukad av processen att fullborda råmanuset till den sista delen. Målet är att ha manuset klart för redaktören i februari, i syfte att få boken publicerad innan sommaren. Visst, det har varit vissa förseningar, men som vi alla vet, ibland tar saker längre tid än man tror. 

Den slutliga delen av serien innebär större utmaningar, eftersom alla berättelsetrådar måste vävas samman på ett tillfredsställande sätt. Jag vill verkligen inte göra er läsare besvikna. Därför, om det krävs extra tid och boken inte släpps förrän efter sommaren, så är det ett pris jag är villig att betala. Hellre det än att hasta igenom slutet.

Den perfekta titeln

Ett annat spännande element i skrivprocessen är att välja den perfekta titeln. Om det nu finns en sådan. 

Jag ser fram emot att avslöja den och beställa ett lockande omslag som kompletterar de tidigare böckerna. Jag vill ha en titel som passar ihop med de första två titlarna. Därav blir det sannolikt XXX i XXX.

nya projekt...

Vidare, 2024 innebär inte bara avslutningen på Nepalsviten. Förra sommaren började jag skissa på ett nytt projekt. Det är en bok som jag tror blir både rolig och spännande, lite ”snällare” än Nepalsviten. Dessutom, i god tid inför julen 2024, planerar jag att skriva en ny del i serien ”Jul på Sägenevik”.

Till sist, det finns även planer på en fackbok, i samarbete med en annan författare. Med tanke på de andra projekt jag har, blir detta troligen aktuellt först till hösten. Under våren kommer jag att skissa och planera inför detta.

slutligen...

Håll utkik! 2024 kommer att bli ett händelserikt år i mitt skrivliv, och jag ser fram emot att dela varje steg med er läsare.

Vill du ta del av fler berättelser och uppdateringar från mitt skrivliv? Anmäl dig till mitt kostnadsfria nyhetsbrev! Genom att anmäla dig får du inte bara de senaste blogginläggen, utan även en inblick bakom kulisserna i författarskapet samt specialerbjudanden avseende nya böcker och annat. Registrera dig och bli en del av min kreativa resa.

Är du även intresserad av skrivande och indieförfattarskap? Läs då indieförfattarbloggen och anmäl dig till det nyhetsbrevet. 

Skrivliv 2024
Bild från jullovet 2023-2024. I liften finns gott om tid att fundera över skrivmål och nya projekt.

Vill du läsa Glimmerdjup, en prolog till Nepalsviten? Ladda ner den gratis som e-bok.

Tidigare bloggposter

Nästa steg för sista manuset i Nepalsviten. Läs för att höra hur det går i skrivprocessen bakom kulisserna.

Boktrailer Nepalsviten

Boktrailer Nepalsviten. Upptäck spänningsromanerna som tar dig från Katmandu till Stockholm.

Karaktärerna i Nepalsviten - Markus resa: En osäker journalist som finner mod genom kärleken och karate, i en berättelse om personlig tillväxt.

Jul på Sägenevik - Storm vid julbordet