Nästa del i Nepalsviten – snart på väg till lektör

Författarens skrivarhörna

Det är dags att jag delar med mig om vad som händer bakom kulisserna i skrivarhörnan.

För det första är jag snart redo att skicka in nästa del i Nepalsviten till lektören!

Det innebär att jag har tagit mig igenom råmanuset och första utkastet. Dessutom har jag redigerat och funderat på egen hand samt fått en del kommentarer från en tidig testläsare.

Nu är det således dags för den magiska lektörsgenomgången. Lektören kommer att nagelfara manuset och ge feedback på olika ledd och bredd.

Eftersom det finns en del att utveckla i manuset är jag beredd på att det kommer bli en hel del redigering efter lektörens utlåtande. Läs den här bloggposten om redigeringsprocessen om du är intresserad av mer detaljer kring det arbetet.

Men innan ytterligare redigeringsarbete påbörjas får jag en välbehövlig paus från manuset. Då kan jag fokusera annat, till exempel på att marknadsföra och nå ut med Sprickan i fasaden

En del av mitt arbete är att marknadsföra boken och delta i evenemang som marknader och boksigneringar, vilket är både roligt och tidskrävande. Läs mer under Aktuellt

Boktitel och tidsplan

Ytterligare en viktig del i processen är att komma på en bra titel till del två. Hur svårt det är diskuterar vi i Podden Trycksvärta avsnitt 8

Jag har nu landat i Brickan i spelet – en titel som passar bra med handlingen och dessutom harmoniserar väl med Sprickan i fasaden.

Sprickan i fasaden släpptes i december 2022 och målsättningen är att Brickan i spelet ska publiceras hösten 2023. I den kommande boken blir det lika mycket spänning och action som i den första, och läsarna får chansen att lära känna flera av karaktärerna på ett djupare plan, med Emelie Ekberg och Markus Ivarsson i spetsen.

Vad handlar Nepalsviten om?

Sprickan i fasaden utspelar sig i Nepal och i Stockholm år 2002. Hjältinnan i boken är den före detta karatemästaren Emelie Ekberg som befinner sig i Katmandu sedan ett antal år tillbaka, fast besluten att hitta sin försvunna pappa. Hon arbetar för en anonym hjälporganisation med kontroversiella metoder.

En dag får Emelie ansvar för ett uppdrag att stoppa en illegal vapensmuggling med kopplingar till Sverige. Det är upptakten till en rad händelser som ställer hela hennes värld på ända. Vem kan hon egentligen lita på när alla verkar vända sig emot henne?

Vidare handlar Nepalsviten om maktspel, vad människor är beredda att göra för pengar och att välja väg i livet.

Huvudkonflikten i Sprickan i fasaden får sin upplösning i den boken, men det finns en övergripande historia som fortsätter i de följande böckerna. Även om böckerna kan läsas fristående är det starkt rekommenderat att läsa dem i ordning för att få en fullständig förståelse av karaktärernas utveckling och trilogins övergripande handling.

Tigerpalatset från baksidan

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *